Yükleniyor
Bilgi Servisi

Ev Nasıl Hazırlanmalı

Boya yaparken mobilyalarınıza ve kendinize zarar vermemek için evi boyaya uygun duruma getirmelisiniz.

Her aşamada olduğu gibi burada da ön hazırlığını iyi yapılması sizi sonraki aksaklıklardan koruyacaktır. 


Eşyaları kaldırın... 
Yapacağınız ilk şey, kendinize ve merdivene rahat hareket edecek yer açmak olmalı. Bütün mobilyaları odanın ortasına taşıyın ya da hepsini dışarı çıkarın. Duvarlarda asılı olan tablo ve süsleri de unutmayın! 

Kaplayın... 
Sonra tüm eşyaları toz ve boyadan korumak için eski çarşaflarla veya naylon bir örtüyle tamamen kaplayın. Hırdavatçınızda bulabileceğiniz Polisan Saten Örtü pratik bir seçim olabilir. Örtüyü kaymasını önlemek için Polisan Maskeleme Bantı ile yere sabitleyin. 

Prizler diğer sabitler... 
Bir sonraki adımda prizleri sökmek gerekiyor. Prizlerle birlikte telefon hat çıkışları ve TV uydu-kablo bağlantılarını da yerlerinden çıkarın. 

Tavanı boyayacaksanız, tavandaki tüm elektrikli sabitlerin de sökülmesi gerekecek. Avizenizin modeli elveriyorsa, sadece tavana takılmış olan kapağı çıkarıp altını boyayabilirsiniz. Tabii bu durumda kapağın altında kalan kısmın da naylonla kaplanması gerek. Bunun için büyük boy çöp poşetleri pratik olacaktır; tek yapmanız gereken, avizeyi poşete alıp ağzını bantlamak. 

Kapı kolları ve kulplar... 
Kapı ve ahşap pencereleri boyarken kapı kolu ve mandalların çıkarılması daha rahat bir boya ortamı sağlar; Polisan Maskeleme Bantı bu bölgelerde yeterli olmayabilir. 

Sabit eşyalar... 
Şimdi sıra taşınamayan ve sökülemeyen eşyaların korunmasına geldi. Polisan Maskeleme Bantı ve Polisan Saten Örtü kullanarak boyamayacağınız radyatörleri kaplayın. Ayrıca boyanmayacak duvarları da yakın alanları boyarken etkilenmemeleri için naylonla maskeleyebilirsiniz. (Örneğin; tavanı boyarken duvarların üst bölümleri örtülebilir.) 

Ve zemin... 
Mermer, parke ya da seramik… Zemin kaplamanız ne olursa olsun korunması gerekir. Naylon örtüyle kolayca kaplayabileceğiniz gibi bezlerle de örtebilirsiniz.